Реклама

понеделник, 31 януари 2011 г.

Сезонните обяви могат да помогнат на бизнеса ви

Сезонните обяви могат да помогнат на бизнеса ви

Има доста хора от нас, които имат сезонен бизнес. Какво включва той? Това са примерно хотели и заведения по морето и в зимните курорти, продаване на коледна стока, моторите и скутерите са предназначени също най-вече за през лятото, ски и скиорско оборудване и т.н. В общи линии разбрахте за какъв бизнес ще стане въпрос в тази статия.

Интересното при тези сезонни обяви е, че може да изпреварите времето и още предишния сезон, преди да дойде вашият чакан, може да пуснете обяви в различни сайтове за обяви, като по този начин ще привлечете вниманието на много потребители. Както споменахме, че вие трябва да започнете да пускате вашите обяви за хотели, обяви за заведения и други подобни малко по-рано, защото веднъж видяна обявата ако направи впечатление на потенциалния клиент, тя ще бъде запомнена и в по-късен период той може пак да я потърси, за да поръча стоката или услугата, която предлагате.

Вие може би имате сайт, на който сте поместили подробна информация за бизнеса си, но много сайтове за обяви също предлагат и добавяне на адреса на вашата страница в интернет към самата обява. Така когато някой е заинтересован може да кликне на линка, който води към вашия сайт и да разбере повече за определената оферта, а и всички останали, които са поместени на сайта. Добър търговски трик е промоция на сезонна стока, която още не е в сезона си. Ако тя примерно е на добра цена би накарала всеки заинтересован от нея да я закупи ако наистина сметне, че цената, за която я предлагате е наистина добра. При сезонните стоки може да направите и промоция на ваша стара стока останала от предни години, като наистина я пуснете с минимална печалба, за да може тя първа да се продаде и по този начин ще освободите капитал за закупуване на актуална за момента такава.