Идеалният айрян
Каквото и да очаквате да прочетете в тази статия мога да ви кажа още от самото начало, че идеалният айрян за всеки човек е различен :) .
Ествествено всеки знае от какво се прави айрян(айран) - кисело мляко и вода.
Но все пак си има начини на приготвяне и съотношения между компонентите, които ще споделя с вас сега.
Най-честата рецепта у нас е в съотношение едно към едно кисело мляко и вода(добре разбити). В съд се разбива една част кисело мляко добре и след това бавно се добавя вода(също една част) като се продължава с разбиването за да не стане киселото мляко на буци в айряна. Това е типично българския айрян като също така някои хора го обичат и подсолен.
В други страни в които също е познат айрянът се разбива като се добавят една част кисело мляко и две части вода със сол. Също така за по-добри вкусови качества някои използват мента, босилек, черен пипер, копър и други подправки.
Толкова от мен. А вие как точно го обичате може да споделите в коментарите си.
Реклама
събота, 25 септември 2010 г.
Идеалният айрян
Етикети:
айран,
айрян,
вода,
кисело мляко,
airan,
airian,
kiselo mliako,
kiselo mlqko
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар