Реклама

неделя, 22 август 2010 г.

За хороскопа и неговите тълкувания

Как астролозите тълкуват хороскопа ви и има ли шикалкавения в тях ?

Астролозите правят предвижданията си за всеки човек като вземат предвид хороскопа ви - разположението на планетите в деня и часа в който сте роден.
Най-често хората смятат, че хороскопът е тълкуванията на разни вестници, телевизии и списания от словоформи с няколко значения или по-точно за пример може да се даде фразите "възможно е", "възможни са" , "вероятно е" и т.н. присъстващи във словосъчетанията. Неясните изречения карат всеки човек да възприема един същ текст по няколко различни начина. Друг тънък момент в хороскопа е даването на съвети какво да правите през седмицата за да не станело "еди какво си" , но обикновенно съветите са толкова посредствени, че и да ги изпълните и да не ги изпълните кой знае каква разлика няма да има.
Познато ни е и десетобалното(шестобално) оценяване на "работа" , "здраве" , "любов" и т.н. , но в една телевизия (няма да споменавам коя) рядко се среща оценка срещу по-горе изброените по-малка от 5 като се има предвид, че се оценява по шестобалната система.
Значи какво излиза - че всичко ни е наред, то пари, то любов, то работа, то няма като нас ...

Интересен е и опитът на скептикът Джеймс Ранди, който се представя за астролог пред определен брой хора. Раздава на всеки от тях лист с хороскопи и при резултата, който определят хората се оказва, че около осемдесет процента от тях смятат, че хороскопът им отговаря точно на истината.
Да ама не, оказва се че Джеймс Ранди е раздал един и същ хороскоп на всички, но с изразите използвани във медиите.

В крайна сметка всеки може да варва в каквото и когато си поиска стига да го удовлетворяват отговорите.