Реклама

неделя, 26 декември 2010 г.

Защо много деца се страхуват от Дядо Коледа ?

Защо много деца се страхуват от Дядо Коледа ?

Коледа дойде, а с нея и Дядо Коледа. Много деца го очакват, но някои от тях също така се страхуват от добрия старец по няколко причини въпреки, че носи така очакваните подаръци. В тази статия ще разгледаме по-подробно защо страхът от Дядо Коледа преследва някои дечица.

Ще изброим причините в шест точки, които най-често водят до страха от Дядо Коледа.

1. Огромният Дядо Коледа, който е поставен пред магазин или заведение вдъхва ужас в малките дечица, защото те го възприемат като заплаха, дори и че може да ги изяде.

2. Добрият Дядо Коледа има чувал, в който носи играчки, но много малки палавници правят асоциация с Торбалан, който отвлича малки дечица, които не слушат и ги слага в чувала си.

3. Това, че Дядо Коледа е дебел и тромав, ходи неадекватно и лъха на алкохол поражда сериозни съмнения в децата дали наистина е толкова добър за колкото го представят възрастните.

4. Понякога фигурите на Дядо Коледа са така осветени, че дори и възрастен човек може да изпита ужас от фасона, който са му придали.

5. Силно замислени остават малко по-големите дечица, когато разберат, че Дядо Коледа влиза през комина, за да им остави така желаният подарък. То и възрастен ако повярва, че някой влиза в къщата му през комина, когато си поиска може да го полазят тръпки.

6. Друга причина, поради която се страхуват децата е, че Дядо Коледа работи и като разсилен, който следи кой слуша и кой не през годината като много от тях са с предупреждения, че ги следи и вижда през цялото време.