Реклама

петък, 1 октомври 2010 г.

Митьо Пищова – Бай Ганьо или типичният българин?

Митьо Пищова – Бай Ганьо или типичният българин?

Да започнем от самото начало на живота на Димитър Василев Маринов – Митьо Пищова. Роден е през 1955 година в село Карайсен (Велико Търново), разведен с един син.
Кандидатирал се е за кмет на Велико Търново, бил е водач на Евророма в Кърджали, но не успява да прескочи 4% бариера. Опитва се да се кандидатира и за президент през 2006 година, но също не успява да се регистрира, защото опитът му да събере петнадесет хиляди подписа, които са му нужни е неуспешен.

Почти всичко го познаваме от малкия екран с неговите изцепки и бързо сменящо се поведение. Честите му хвалби кара хората да се засмеят, но в същото време ги задържа пред екрана за да чуят поредните му цветущи фрази. Неговите изяви обикновенно предизвикват усмивките в много от нас със странното му поведение.
Най-често той се изтъква като най-големият сваляч, като най-умният, като най-силният и естествено човекът, който може всичко. Парадира с това кого познава и в същото време той казва, че е приятел на бедните, ромите, инвалидите и социално слабите. Но както и да е - това е Митьо Пищова.

До тук по горните редове ни запознаха с личноста на човека, но някак си ми се прокрадват няколко познати черти – типично български бих казал.

Самохвалството, шумното парадиране с личностното Аз, завоеванията от женски пол, мераците за публичност край нямат. Не ви ли се струва, че имате доста познати, които обединяват неговите личностни характеристики? Аз лично познавам доста самохвалковци, доста „свалячи“, които могат да ти разказват подвизите си в продължение на няколко дни, а за мераците за публичност бих казал, че половин България е в това число. Появили се някакъв кастинг за танцьори или певци поне няколкостотин хиляди се явяват, независимо дали могат да пеят или играят, важното е, че ще ги дават по телевизията, а защо не и по някои новини. А някои си ходят по кастинги дори и да се излагат, знаят, че това ще направят, но залагат на публичноста преди всичко.

Всичко това ме кара да се замисля ние ли сме Бай Ганьовци или Митьо Пищова е типичен българин.