Реклама

събота, 18 юли 2009 г.

Животът на Курти в няколко кадъра или как в днешно време намираш нещо което не си търсил

Вероятно знаете, че "Курти" е българско име макар че в днешно време не е толкова разпространено. Сигурно сте чували фамилията Куртев (замислиш ли се веднага ще разбереш че фамилията произхожда от името Курти) както и да е ...

В този разказ ще разгледаме живота на Курти в няколко ключови кадъра.

Първи кадър: Курти е на 5 годинки и е много въодушевен от по-големите си приятели, които са на по 10-11 години. Той ги боготвори и иска да е като тях, но има едно условие, което те му поставят - трябва да краде всеки ден шоколадови яйца от кварталния хранителен магазин и да им ги дава за да са му приятели. Това изпитание той приема с готовност само и само те да са му приятели.

Втори кадър: Курти е вече на 12 години и е забравил старите си приятели, разбрал е че само го използват. Спомня си първия път когато го хванаха с крадените шоколадови яйца, "приятелите" му стояха в страни от него и му се присмиваха когато баща му го спукваше от бой за кражбите за които беше разбрал от охранителите на магазина. Тогава той разбра, че те не са му приятели и само са го иползвали. Реши за в бъдеще да действа сам, така всички облаги до които се домогнеше щяха да са само негови. Той вече разбиваше коли и крадеше касетофоните им. Всичко което изкараше беше само за него.

Трети кадър: Вече е на 14 години и всички приятели на Курти се подиграваха с името му. Обикновенно ставаше за подбив когато влезеше в класната стая. Всички викваха " Курти влезе, Курти влезе, Курти влезе ... " след което изпадаха в истеричен смях а Курти го преживяваше вътрешно като се мъчеше да си придаде вид, че не му пука. След привършването на часа всички пак викваха " Курти излезе ... " , но на Курти не му пукаше ... Беше решил да покаже на всички Кой е ... Вече продаваше наркотици на улицата и изкарваше повече пари на ден от колкото съучениците му виждаха за цял месец. Курти беше горд със себе си ...

Четвърти кадър: 18 годишнината си той отбеляза във вървежна дискотека с новите си приятели . Той вече продава наркотици на едро и наказва сурово всеки издънил се дребен пласьор. Неговото разбиране на бизнеса е, че всеки трябва да е като него - да служи вярно на висшестоящите. Така той просперираше и не му трябваше да учи за да сполучи в тоя живот.

Пети кадър: 25 годишен Курти се забърка в още много тъмни дела и печелеше добре от страданията на хората, но на него не му пукаше ... Той се чувстваше добре ...

Шести кадър: 35 годишен той вече се бе сблъскал със всички проблеми на подземния свят, но вече куките дишаха във врата му. Трябваше да доказва доходи за да легализира придобитото си имущество. Не беше трудно. Някои близки познати го светнаха да си открие фирми чрез които да "симулира" огромни печалби. Така за няколко години той легализира няколко милиона ...

Седми кадър: Днес арестуваха Курти. Оказа се че са го следили почти две години. Много факти и много доказателства бяха събрали обвинителите. Всичко изглеждаше безнадеждно, но винаги оставаше един изход - колкото и нежелан да беше той.

Осми кадър: Започнаха процесите срещу Курти. Колкото и тайно да се надяваше че всичко ще му се размине от ден на ден нещата вървяха от зле към по-зле.

Девети кадър: Нямаше изход. Почти беше ясно, че ще виси десетки години по занданите, но все пак оставаше последният вариант.

Десети кадър: Последният ход беше ясен колкото и да не му се искаше, кандидатира се за ДЕПУТАТ ...

Публикуваният текст няма връзка с действителни лица и събития и е просто един измислен разказ, който няма нищо общо с действителността.

Гласувай за статията ТУК