Реклама

вторник, 7 юли 2009 г.

Все на мен ли ще се случват тия гадости?


Все на мен ли ще се случват тия гадости?


Може би всеки от вас си е задавал този въпрос след определена случка или обстоятелство и поредните изпънати нерви ... но истината е че всички обвиняваме някой или нещо за своите нещастия. Някои обвиняват правителството, други примерно шефовете си, други жените си (мъжете си) и т.н. .
Поводът да пиша тази статия е един разговор с мой приятел днес. Той сподели, че тази година не му вървяло и проблемите го засипвали един след друг почти всеки ден, и докато описваше неволите си не преставаше да повтаря "все на мен ли ще се случват тия гадости".

Разговорът ни продължи доста дълго, защото имахме работа, която трябваше да свършим заедно в продължение на няколко часа. През тези няколко часа той не спираше да се оплаква как не му вървяло.
За ваше сведение човекът го познавам доста отдавна и мога да кажа, че е доста добре осигурен финансово и е с прекрасно семейство в което нямат проблеми, като всичките му неволи бяха свързани със съвсем дребни неща за които той се ядосваше.
Примери - не му харесвал цвета на новата кола въпреки че си я купил, не му харесвало, че живее на 5-ия етаж, голям проблем било че синът му не е пълен отличник, дразни се за всяка дреболия за която се сетите.

Това ме наведе на мисълта, че има хора, които сами си търсят и създават проблемите. Този мой приятел беше от тях.
Изводът от статията е "Кой каквото сам си направи никой друг не може да му го направи".

Съветът ми е да си спестите излишните главоболия и нерви, които сами си създавате и да гледате смело напред във времето. Сигурно знаете приказката за оптимиста и песисмиста и чашата с вода - за песимиста тя била полупразна а за оптимиста чашата била полупълна :) .

Бъдете или поне се помъчете да сте винаги оптимистично настроени, колкото и да ви е тежко в определени моменти и помнете, че "положението винаги може да е по-лошо" ...
Гласувайте за статията ТУК