Реклама

сряда, 2 март 2011 г.

Писане на статии е фасулска работа?

Писане на статии е фасулска работа?

Повечето хора си мислят, че писане на статии или някакъв смислен текст е съвсем елементарна работа. Като за начало е добре да знаете добре българската граматика и да не допускате елементарни грешки, за да не изглеждат вашите статии непрофесионални. Освен граматиката е нужно също така да имате въображение и богат речник, което ще превърне въображението ви в желания текст, който може да заинтригува много читатели. Всичко до тук е ясно, но за да напишете една интересна статия е добре да знаете какво вълнува повечето хора. Ако уцелите точния момент за вашата статия примерно с някаква топновина и оформите заглавието така, че да подтикне допълнително потребителя да я прочете, може да се смята, че сте постигнали успеха си на 100%.

До тук всичко звучи много добре и вие вече сте готов за написването на една пробна статия, за да видите какво би излязло. Важно е да се отбележи, че винаги когато пишете на определена тема е добре да се базирате на фактите за нея, а не на някакви предполагаеми величини и местоположения. В днешни дни в интернет почти всякаква информация се намира лесно, но все пак винаги, за да е интересна една статия е добре тя да е уникална сама по себе си. Това означава, че е добре да пишете за малко известни факти или за вече написани такива, но от друг ъгъл, като също така е добре да се вмъкнат и някои ваши мисли, за да може тя да се отличава от други подобни на нея статии. За всички решили да пробват с писане на статии в блога си или за други нужди пожелавам успех.

1 коментара:

Unknown каза...

Хахах, нещо се опита да ни разубедиш да пишем ли?
Всеки тип блог си има своите последователи. Има блогове, в които статиите не са написани граматично правилно, но хората, които ги четат изобщо не забелязват това, тъй като те самите са неграмотни.
Ти, след като си решил да пишеш статии, граматично правилно написани и вълнуващи според теб (за теб и за мен може да са вълнуващи, но за един чалга любител едва ли), то тогава пиши си. Но не се опитвай да се налагаш и да се изкарваш професионалист, моля ти се. Това, че този блог има по-интелегентни почитатели, не значи, че блоговете, пълни с жълти новини, нямат никакви почитатели или не ще имат, защото не притежават "твоето прекрасно въображение и точност". Да не хвана Господ за шлифера? Самочувствието ти, че можеш да пишеш, ме дразни сега и едва ли бих чела нещо повече тук.