Реклама

неделя, 13 март 2011 г.

Българинът е много странен човек

Българинът е много странен човек

Днешните недоволства заради цените на горивата изкараха хиляди хора по улиците в някои градове в страната. Разбирам негодуванието на хората, но мие чудно не се ли замислят защо им е скъпо горивото? Ами много просто, защото вземат малки заплати, като доста от тях са и безработни.

Дали цената на горивото е висока или доходите са ни ниски се питам в момента. То няма и какво повече да се питам като всичко е пределно ясно. Чудно ми е само, защо не излязоха на протести заради ниските заплати и безработицата, които са основните критерии за мизерното съществуване на българите, а заради цените на горивата. Изглежда трябва да ги разбирам, че искат цените на горивата да се смъкват, а за всички други цени на хранителни продукти и стоки от първа необходимост не им пука.

Казвам, че не им пука, защото в момента недоволствата са само заради горивата, а не за други неща, които също са непосилни за българите. Вярно е, че в днешни дни колите вече не са лукс, а необходимост, но нали ако доходите са по-високи хората ще си решат много проблеми от личния живот, като това ще са и много други, освен цените на горивата. В Португалия днес е имало огромен протест от около 300 000 човека, които са протестирали най-вече заради безработицата.