Реклама

вторник, 5 юли 2011 г.

Евтини разговори с Кипър (мобилен)

Евтини разговори с Кипър (мобилен)

В последните няколко месеца ми се налага да говоря много с GSM в Кипър. Първоначално говорех от GSM-а си, но след една солидна сметка реших да провеждам разговорите си от домашния телефон. Естествено сметката намаля, но пак си беше доста висока (като се има в предвид, че разговорите са по няколко часа месечно, а цените на българските оператори надвишават в пъти другите възможности, за които ще стане въпрос след малко в статията). Това ме накара да потърся някакъв аналог в интернет. Започна се едно търсене и естествено попаднах на много други оферти, които бяха доста под споменатите в началото, но все пак си бяха високи. В случая говоря за около 20-28 цента на минута.

След много търсене случайно попаднах на различни форуми, в които се споменаваше и програмата LowRateVoip. Нужен ви е само компютър свързан с интернет за случая. Сайта и се казва също така и от него може да си изтеглите самата програма и да се регистрирате. Не и правя реклама, а просто споделям опита си, за да съм полезен и на други, които някой ден могат да търсят подобни по-евтини начини за връзка с близки и познати. Хубавото при нея е, че за 10 евро на месец получавате по 200 безплатни минути седмично към GSM в Кипър, а самите пари, които може да преведете с кредитна карта (в моя случай ползвам Мастеркард, но в опциите за плащане присъстват и много други начини за плащане) си остават в сметката ви и може да ги ползвате в последствие или като ви свършат безплатните минути като разговорите ви се таксуват по 3.5 цента или около 7 стотинки.

Вече няколко месеца я ползвам като превеждам 10 евро или с таксите около 12.60 и съм много доволен, защото приказвам с човека отсреща часове, а удоволствието ми струва около 25 български лева, което при българските оператори е в пъти по-високо за същото говорено време. Ако имате там познат или приятел излиза, че за по-малко от левче може да говорите всеки ден и в същото време да се вмествате в тази цена. Определено доста усилия ми струваше докато намеря най-изгодния начин за евтини разговори с GSM в Кипър и за това пиша статията, която съм сигурен, че ще бъде в огромна полза за доста хора.