Реклама

събота, 1 май 2010 г.

Как да спестим пари по време на почивката си ?

Как да спестим пари по време на почивката си?

Всеки иска да прекара една незабравима почивка на море или планина и все пак не е лошо да намалим малко разходите без да се лишим от удоволствията на самата почивка. За да бъде пълно разтоварването ви е добре да помислите и за тези опции, които няма да натоварят бюджета ви след като се завърнете в къщи. В тази статия ще ви дам няколко съвета, които надявам се ще оцените.

Преди тръгване:
1. Ако сте решили да изберете мястото си за почивка примерно в интернет и разглеждате снимки от стаите или хотелите имайте на предвид, че в тази стая най-вероятно ще се прибирате само вечер за спане. Така колкото и да е луксозно в крайна сметка имате нужда от най-елементарните неща за нормално съществуване по време на престоя ви. Това са баня, тоалетна, хладилник, телевизор, интернет(вероятно), маси, столове и естествено легла ;) . Така по-евтиното не означава, че няма да ви е комфортно.
2. Уверете се, че сте вземали всички нужни дрехи и консумативи за почивката си - магазините в курортните селища обикновенно са по-скъпи и със сигурност ще трябва да се изръсите допълнително.

Пътуването до желаната от вас дестинация:
3. Заредете колата си с гориво колкото ви е нужно във вашето населено място, защото обикновенно междуградските бензиностанции са с ценова разлика в горивата.
4. При далечно пътуване с кола умереното каране (70-90 км./час) ще ви спести една част от горивото(около 10-15%).
5. По време на пътя имайте предвид, че винаги се огладнява :) така, че не е лошо да си приготвите храна за из път.
6. Ако сте още на път и храната ви свърши винаги може да се отбиете до някой хранителен магазин в населено място вместо до крайпътно заведение, така ще спестите пари а и ще получите същата храна (а може и по-прясна) като ще спестите и времето през което чакате поръчката си в заведението.

Когато пристигнете:
7. Потърсете къде ще отседнете ако не сте го направили предварително като не е задължително да спрете на платен паркинг, може мястото на което спрете да е през една или две улици, но малка разходка няма да ви навреди.
8. Не купувайте сувенири на баснословни цени, същият сувенир във вашият град(или в интернет) може да е с няколко пъти по-евтин.

Надявам се, че съветите ми ще ви помогнат да удължите почивката си поне с още един ден :)