Реклама

сряда, 5 май 2010 г.

Дърпай ръчната да не та щипя по бузите ...

бузи
Дърпай ръчната да не та щипя по бузите ...

Не знам човек какъв късмет трябва да има, но в течение на една седмица колата ми претърпя две ПТП-та като нито в мойта кола имаше водач, нито в другите коли и в двата случая. Е как така коли сами ще се карат ? - се питате сигурно. Сигурно вече се досещате от заглавието за какво става въпрос ?
Ами да просто повечето хора не слагат(дърпат) ръчна спирачка когато паркират.
Бре мама му стара, всички народи на опаки ама то българина все на терсене ...
Тази ръчна спирачка е за да си сигурен, че колата ти няма да потегли докато не си в нея, но някои хора изглежда я тълкуват като едно ненужно приспособление към автомобила.

Нека се върнем на първото ПТП. Спряла колежка зад мойта кола. До тук добре, но в един момент колата и сама си потегля и полита към мойта и опппппс катастрофа (лека в случая, защото бяха на съвсем малко разстояние колите). Леки обяснения от нейна страна, че никога не и се е случвало и колата "не е правила" така. В случая приемам обясненията, защото АЙДЕ случва се (мисля си тогава) а и никакви поражения няма по моя автомобил.

За съжаление днес пак същия случай се повтаря, но този път с щети (дай боже застрахователя да ги плати :) ) за няколко стотин лева за мен. Паркира някакъв пич в другото платно на около 20 метра от моята кола на улица, която е под наклон. Слиза си човека от колата и заминава да си върши работата ... но в следващите минута (може би две) приближавайки се към моя автомобил виждам, че някаква кола се движи на заден и се изкривява към моята.
Абе тоя пиян ли е какво (си мисля) и докато си го мисля колата се вряза в моята с такава сила, че смачка калника, счупи фара и бронята. Абе въобще идеална картинка :).

Станалото, станало. Търчи пича и ми обяснява как колата му "до сега не го е правила" това нещо. Абе (викам си) тея хора каруца с кон ли управляват, че вече два пъти ми дават тези обяснения - "тя досега не го е правила това нещо" . Все едно е конче и собственика и знае характера :) ...

Хора научете колите си да се държат "адекватно", че при следващ случай ще щипя бузи.
НО ВСЕ ПАК ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ НЕ ВСИЧКО КОЕТО ИМА БУЗИ Е ЛИЦЕ