Реклама

четвъртък, 30 октомври 2008 г.

Чужденците не харесват нацупените сервитьорки

Чужденците ни наредиха добре - яко разкритикуваха презастроеното Черноморие, безобразното унищожаване на родната природа, мръсотията и намусения обслужващ персонал. Това показва проучване, проведено сред български и чуждестранни туристи това лято.

Българските туристи са най-отвратени от застрояването, замърсяването и липсата на хигиена. Всъщност 70% от препоръките са свързани с чистотата.

83% от чужденците са дошли в България с туристически пакет (разбирайте пакетите на Neckerman All Inclusive за жълти стотинки). Едва 17% - предимно румънци - са дошли без пакет. 35% от чужденците са почивали у нас със семействата си и 27% - сами.

Статистиката показва, че средно един почиващ по родните плажове чужденец се нуждае от 256 евро за пътуване + девет нощувки. Допълнително чужденците харчели на ден по около 20 евро.

За сравнение чуждите туристи, почивали у нас без туристически пакет, са платили около 412 евро и са похарчили на ден по 48 евро допълнително.

70% от чужденците са похвалили българската национална кухня, а 20% са по-скоро удовлетворени. 67% са определили България като безопасна туристическа дестинация, а 1,2% не се чувстват сигурни тук.

61% от летуващите са заявили категорично, че ще дойдат отново в България. И как няма, когато почиват 10 дни за смешните 250 евро в недостроени хотели...


Автор: Десислава Тодорова, News24.bg