Реклама

понеделник, 16 юни 2008 г.

15 грешки поради, които не отслабваме

Питали ли сте се защо не отслабвате въпреки всички усилия които полагате?
В тази статия съм изложил някои истини които съм намерил специално за вас.

1. Просто не се подлагате на ограничаване в храненето - ядете всичко до което се докопате.

2. Изкушавате се често вечер да си похапнете нещо сладко - било то вафла, шоколад или даже и парче торта ( какво да направите, като толкова ви се дояжда сладко по това време на денонощието :) ).

3. Не ограничавате алкохола - мислите си, че от него не се пълнее.

4. Нередовен живот и сън - ядете когато ви падне и спите по-малко от колкото е нужно.

5. Изпробвате всяко ново лекарство за отслабване, като си мислите, че без да си наложите някакво ограничение в храненето и без да положите каквото и да е физическо усилие ще отслабнете - грешно, лекарствените препарати могат да са допълнение към вашата цел да отслабнете, но задължително трябва да има физическо натоварване и ограничение в храненето или по-точно в приетите калории.

6. Не консумирате студена храна - консумирайте студена храна, така организма изразходва повече калории за да я затопли.

7. От бирата не се пълнее - грешно, от една бира може и да не се пълнее, но от няколко всяка вечер ще си докарате ,,бирено коремче".

8. Диетите помагат много - грешно, ако се подлагате на жестоки диети без почти никакво хранене ще изпитвате вълчи глад, който в един момент ще надделее.

9. Ядем по-малко, но каквото и да е - грешно, трябва да избягваме пържени, мазни, рафинирани продукти и храни, които съдържат много мазнини и същевременно калории.

10. Бързо и драстично отслабване - това отслабване може да ви доведе само някоя болест или бързо напълняване след диетата - колкото по-бързо отслабвате бъдете сигурни, че и толкова по-бързо ще качите килограмите след отслабването (ефектът Йо-Йо). Трябва да првъзпитате хранителното си поведение, което не трябва да редува месеци глад с месеци безразборно хранене. Така организма е в една постоянна борба и когато му се предостави повече храна той започва да трупа запаси. Така след една екстремна диета всичко хапнато след това ще ви се лепи като килограми (организмът ще си трупа запаси, може пак да го изненадате ...).

11.Пропускате закуската - грешно, ако не хапнете сутрин и се стремите да намалите хранененто през деня може да ви доведе до един пир през ноща :) - стремете се да приемате храната равномерно, като така ще избягвате ,,вълчият глад".

12. Повече плодови сокове вместо плодове - грешно, натуралните плодови сокове съдържат повече калории, защото ще можете да изядете примерно два плода а като ги приемете като сок може да изпиете съдържанието на пет плода примерно за да устетите същото засищане.

13. Не ядете месо - грешка, пилешките гърди и рибата са основен източник на белтъчини ( протеини ) от които не се пълнее а се изгражда мускулната тъкан. Единственото, което трябва да направите е да махнете кожата на пилето и да го готвите без мазнина (готвенето без мазнина се отнася и за рибата).

14. Не сте постоянни - това е основна грешка, която може да допускате при отслабването си. Трябва да сте постоянни в храненето си и в същото време да не му отдавате голямо значение, като така ще мислите по-малко за него.

15. Не спортувате - грешно, всяка диета или лекарство, което приемате няма да свърши същата работа като спорта, какъвто и да е той. Хубаво е да отделите поне един час три пъти седмично за спорт, който ви харесва. Бъдете сигурни, че той ще направи чудеса за вас и вашето тяло.

Надявам се да съм ви полезен със съветите за отслабване.