Реклама

неделя, 7 ноември 2010 г.

Пазарът в Кюстендил

Пазарът в Кюстендил

Днес бях на гости в Кюстендил и с моите домакини решихме да се разходим до пазара на града. Речено-сторено. Пристигнахме там като на сафари (градът няма една здрава улица а и всички са само разкопани, не видяхме някой да асфалтира, а само да разкопава :) ), но както и да е. Пристигнахме там е силно казано, защото пазарът няма паркинг и ни се наложи да спрем на около 1 километър от него. До тук добре, решили сме и ще го направим въпреки, че всичко ни спира.

След като пристигнахме най-сетне заварихме "паякът" да вдига една кола, която не можела да спира там. Всичко хубаво и прекрасно ама се оказа, че и сергии няма. 5-6 сергии със зеленчуци на целия пазар :) (смях, като в някое изоставено село) ... Кметът бил забранил производители да продават на него и за това имаше само търговци, значи препродавачите могат да продават а самите производители имали отпуснати два дена, в които могат да продават продукцията си. Не си купихме нищо защото изборът беше мизерен, а и малкото сергии предполагаха високи цени (слаба конкуренция).

Никога повече няма да стъпя там, загубихме около час да се мотаме а в крайна сметка не свършихме нищо. Другия път като отида на гости ще си посетя най-обикновен хранителен магазин в който със сигурност ще има по-голям избор на зеленчуци.

1 коментара:

Unknown каза...

Управниците които спират развитието на дадено населено място са за линчуване ....