Реклама

понеделник, 12 януари 2009 г.

Опасни ли са автомобилите с десен волан ?

Опасни ли са автомобилите с десен волан

Причината за тази статия в блога ми е една прясна случка от днес, която едва не ми коства живота и живота на моето семейство.Днес имах пътуване в което един инцидент ме изправи на нокти.

Карам си съвсем нормално (с 90 км/ч.) по един доста натоварен и тесен междуградски път като в насрещното платно забелязах, че наближават няколко големи камиона каращи един зад друг. При разминаването ми с тях изведнъж изскочи една кола между камионите, която влезе почти изцяло в моето платно. Разминахме се на косъм, но аз нямаше и къде да отида поради мантинелата от двете страни на пътя, единственото нещо, което успях да направя е да набия спирачките, които едва не ни изкараха през предното стъкло. В съзнанието ми след случката се запамети един момент, този в който шофьорът на колата движеща се срещу мен почти беше залегнал на ляво в автомобила си за да погледне за движението срещу него.Изглежда той е искал да изпревари камиона пред него, но автомобилът му с десен волан не му е предоставял никаква видимост зад огромния ТИР, така той е решил да излезе в насрещното платно за да има видимост.

Не бях се замислял преди тази случка за автомобилите с дясна дирекция, но днес ми стана пределно ясно, че те са много опасни по нашите ,,хубави" пътища. Чудя се на хората, които си купуват такива автомобили, това че спестяват почти наполовина от цената на автомобила струва ли един или няколко живота да се отнемат за някаква смешна сума. Животът може да е техния, на тяхното семейство или на някой невинен в случая.

Гласувай за статията ТУК

3 коментара:

Unknown каза...

ne e winowna kolata i wolana a toq kojto q kara, mojeshe da si e s lqw wolan i pak da te otnese

svetyl4o каза...

Не се заблуждавай човек...Селяка в каквато и кола да го сложиш си е селяк, в случая десния волан няма вина, има вина индивида, който го кара, вместо да си седе зад тира или да си сложи една камерка в ляво да вижда пътя, той тръгнал да заляга и да влиза в насрещното...ми селянин ко да ти кажа повече...

Влади Петров - dostavki.de каза...

Така е- зависи от шофьора- ако е зле, и с ляв волан ще се удари. Аз имам две коли- с ляв и десен- и с двете такива неща не правя.
Особено след като снабдих тази с десния волан със специален перископ(има го във форума за десен волан), виждам почти като че съм седящ отляво.
И естествено винаги карам разумно и спокойно :)