Реклама

вторник, 16 декември 2008 г.

Неквалифицирания персонал отнема от личното ни време

Неквалифицирания персонал отнема от личното ни време

За да се наеме на работа определен човек обикновенно шефовете му искат някакво завършено образование по специалността или поне завършен курс за нея. Това е напълно нормално след като примерно той трябва да работи на компютър и с няколко софтуерни продукта. Всеки уважаващ себе си работодател ще провери уменията на новопостъпилия работник и как се справя със задачите си, но изглежда има някои от тях на които не им пука как служителят си върши работата и как той отнема от личното време на техните клиенти.

Няма да спомена името на фирмата заради която е и тази статия, но ми се случва вече няколко пъти да чакам на опашка за което определено е виновна служителката на касата там. На тази жена и отнема минимум 2 минути за да напише трите имена на даден човек и още 5-6 минути за да напише останалите данни, които има да попълни. Сигурно ви е интересно ,,защо се мота толкова тая"? Простата причина е че клавиатурата и има много копчета а тя умее да работи само с показалците си :). Това са си цели два пръста, но ако не и се налагаше и да търси всяка буква по отделно може би щеще да се справя по-добре.
Нямаше да ме е яд ако примерно беше някоя лелка на възраст, но става въпрос за младо момиче на не повече от 30 години.

Единствено мога да се радвам, че нямам по-често работа в тази фирма и на тази каса, защото може би щях да прекарвам половината си ден там във ,,висене".
Работодателите трябва да се замислят какви хора назначават и как те се справят с работата си касаеща клиентите им. Може би и вие попадате често в подобни ситуации ...

Гласувай за статията ТУК

1 коментара:

Unknown каза...

Погледни в бъдещето с астро прогнозите на AstroPro.bg. Ние ще ти помогнем да намериш отговора на всеки един въпрос. Опознай себе си чрез астрологията. Открий твоя характер, съвместимост, любов. Кои са щастливите ти дни. Нумерология и хороскопи за деня, в който си роден.Нека твоята звезда свети най-ярко! В астрологията и хороскопите, всеки зодиакален знак представлява характер, тенденция, която засяга всяко небесно тяло в него. Планетите изразяват това, което се случва.Таро Карти