Реклама

събота, 26 юли 2008 г.

Кредит ,,само" срещу лична карта? Да ама Не ...

Получете кредит само срещу лична карта.

Това е реклама а може и да са няколко такива, но просто не съм обръщал внимание на самите реклами. Също така не съм обърнал внимание и коя банка се рекламира,
но най- интересното в случая е - Кредит ,,само" срещу лична карта :).

Всичко това е игра на думи, която се използва в самите реклами, но доста хора са си загубили доста време за да проверят как точно стоят нещата със отпускането на самите кредити.
Тези реклами нямаше да ми направят никога впечатление ако не бяха няколко мои познати, които ми споделиха премеждията си при кандидатстването им за такъв заем.

Първото нещо с което са се сблъскали кандидатите за такъв кредит е било, че не само не било достатъчно да го гарантираш с личната си карта, но трябвало да отговаряш на още няколко изисквания, които не се споменават в самите реклами. Да не говорим, че ако имаш някакъв по-малък от средния доход въобще не било възможно да изтеглиш
по-голяма сума ако нямаш няколко поръчители или естествено срещу ипотека на имот.

В крайна сметка всеки заинтересуван от самата реклама е преживял едно голямо разочарование от губенето на време, разходката до банката и 100% се е почувствал, като пълен невежа за да повярва на подобно нещо.

В случая коментарите ще ги оставя на вас, нека запазя добрия си тон :)


3 коментара:

For you каза...

Както виждам всички сме без коментар! :)

Unknown каза...

Е вие какво - сляпо вярвате на това и отивате само с лична карта ли - то така всеки просяк от улицата ще си вземе кредит. Никой нямада отпусне кредит на някоя гладна мишка с 200лв заплата, и то "голяма сума" - значи вие също искате да направите "далавера", да минете по "тънката лайсна" - уж получавате 200лв пък искате да ви дадат 10000лв и да ги върнете за 3-4 години. Нито банките са виновни, нито хората които искат да вземат такива кредити... Не трябваше ли някой да контролира работодателите колко плащат на хартия и колко на ръка...Докато нямаме истинска държава все така ще си караме.

petervanev каза...

Целта все пак на подобна реклама е да увеличи процента на статистическата грешка - тоест да докара максимално хора, и да убеди максимално от тях да теглят дори и минимален заем.
Няма спор - реклама за "даване на пари" е винаги неточна, и то не само у нас. Но срещу лична карта ще ти дадат пари за едно море...