Реклама

събота, 26 март 2011 г.

Гнусните реклами по телевизиите продължават

Гнусните реклами по телевизиите продължават

Преди доста време бях писал за няколко реклами, които ни действаха повдигащо по време на вечеря или просто при похапване. За известно време те бяха спрели, но сега отново се появи подобна, не по-малко противна такава. В новата реклама на паста за зъби пак се виждат кървави храчки, които няма как да не ви отвратят. Дали това е посланието на рекламата не съм сигурен, но със сигурност това е точно което постига.

Интересно ми е какви пичове могат да измислят подобно нещо. Сигурно си разбират от работата, но и аз мога да спомогна за тяхното творческо развитие в бъдещи реклами. Например ако рекламата е за "запек" или "разстройство" в техния стил ще бъде много добро решение да покажат за какво точно става въпрос при приемане на хапчетата. Примерно преди пиене на хапчетата да покажат какви са изпражненията и какви точно са след техния прием. Мисля, че така ще придобием по-добра представа за нашите фекалии и как точно ще ни помогне въпросното хапче. Иначе не се хранете докато гледате предложението ни за реклама, че може пак да пребягате до тоалетната, но не по-голяма или малка нужда.

неделя, 13 март 2011 г.

Българинът е много странен човек

Българинът е много странен човек

Днешните недоволства заради цените на горивата изкараха хиляди хора по улиците в някои градове в страната. Разбирам негодуванието на хората, но мие чудно не се ли замислят защо им е скъпо горивото? Ами много просто, защото вземат малки заплати, като доста от тях са и безработни.

Дали цената на горивото е висока или доходите са ни ниски се питам в момента. То няма и какво повече да се питам като всичко е пределно ясно. Чудно ми е само, защо не излязоха на протести заради ниските заплати и безработицата, които са основните критерии за мизерното съществуване на българите, а заради цените на горивата. Изглежда трябва да ги разбирам, че искат цените на горивата да се смъкват, а за всички други цени на хранителни продукти и стоки от първа необходимост не им пука.

Казвам, че не им пука, защото в момента недоволствата са само заради горивата, а не за други неща, които също са непосилни за българите. Вярно е, че в днешни дни колите вече не са лукс, а необходимост, но нали ако доходите са по-високи хората ще си решат много проблеми от личния живот, като това ще са и много други, освен цените на горивата. В Португалия днес е имало огромен протест от около 300 000 човека, които са протестирали най-вече заради безработицата.

четвъртък, 3 март 2011 г.

Ключови моменти за написването на добра статия

Ключови моменти за написването на добра статия

На първо място трябва да проучите внимателно темата, за която ще пишете. Колкото повече информация научите за нея, толкова повече ще имате какво да напишете и кажете на своите читатели.

През цялото време трябва да внимавате какво пишете и как точно го пишете, защото някои думи от личния ви живот няма да изглеждат професионално в статията. При писане на статии трябва да поддържате добрия тон и винаги да се обръщате към читателите си на Вие, освен ако не пишете само за собствените си приятели.

Винаги трябва да се стремите към яснота и простота в писането, за да може текстът да се чете лесно и да не затормозява читателя. Колкото по елементарно поднесете мисълта си толкова статията ще е по-лесна за четене.

Обикновено когато се пише за печатни издания статията е над 500 думи, но ако пишете за сайта си е най-добре тя да е от точните думи, били те и 400 думи. Така в една малка статия ще кажете много повече отколкото някой в статия от 1000 думи. Вярвам, че ви се е случвало някога докато четете някоя безбожно дълга статия тя вече да ви е безинтересна още в средата. Ако имате много за писане най-добрият вариант е да разделите статията на няколко части.

За да сте сигурни, че статията ще се хареса на читателите ще е нужно да се поставите и на тяхно място. Ако след като я напишете и прочетете отново и тя ви е скучна, бъдете сигурни, че тя ще бъде такава и за повечето читатели.

След като я завършите я прочетете няколко пъти, за да прецените дали всичко е правилно написано и ако е нужно направете промените, които ще я направят по-добра. Ако не сте сигурни дали всичко е правилно написано покажете я на близък или приятел, който също да я оцени.

Старайте се изреченията ви да не са много дълги и да са ясни, след като се прочетат един път. Сигурно сте срещали статии с изречения от по няколко реда, от които, когато стигнеш края вече не помниш за какво ставаше въпрос в началото.

Уводът на статията ви е много важен, защото от него зависи дали ще привлечете вниманието на читателите. Постарайте се в него да възбудите любопитството на читателите си, за да преминат и към основното съдържание.

Направете си няколко отправни точки за статията, от които логически да може да стигнете до заключението и.

Когато сте се подготвили предварително за статията, като сте прочели няколко материала, писането ще ви е по-лесно и работата ще ви спори.

Може да прочетете и предходната статия за писане на статии – Писане на статии е фасулска работа?

сряда, 2 март 2011 г.

Писане на статии е фасулска работа?

Писане на статии е фасулска работа?

Повечето хора си мислят, че писане на статии или някакъв смислен текст е съвсем елементарна работа. Като за начало е добре да знаете добре българската граматика и да не допускате елементарни грешки, за да не изглеждат вашите статии непрофесионални. Освен граматиката е нужно също така да имате въображение и богат речник, което ще превърне въображението ви в желания текст, който може да заинтригува много читатели. Всичко до тук е ясно, но за да напишете една интересна статия е добре да знаете какво вълнува повечето хора. Ако уцелите точния момент за вашата статия примерно с някаква топновина и оформите заглавието така, че да подтикне допълнително потребителя да я прочете, може да се смята, че сте постигнали успеха си на 100%.

До тук всичко звучи много добре и вие вече сте готов за написването на една пробна статия, за да видите какво би излязло. Важно е да се отбележи, че винаги когато пишете на определена тема е добре да се базирате на фактите за нея, а не на някакви предполагаеми величини и местоположения. В днешни дни в интернет почти всякаква информация се намира лесно, но все пак винаги, за да е интересна една статия е добре тя да е уникална сама по себе си. Това означава, че е добре да пишете за малко известни факти или за вече написани такива, но от друг ъгъл, като също така е добре да се вмъкнат и някои ваши мисли, за да може тя да се отличава от други подобни на нея статии. За всички решили да пробват с писане на статии в блога си или за други нужди пожелавам успех.