Реклама

сряда, 18 ноември 2009 г.

Корупцията ли е най-печелившия бизнес в България ?

Корупцията ли е най-печелившия бизнес в България ?

Ей тая новина Първенци сме по корупция за трети път ме накара да се замисля .
Мъчат се правителства и държавни органи да спрат "сивата икономика" като преследват най-вече търговците, но дали те са хората, които укриват най-много данъци и такси ?

Така като се замисля май корупцията бие всички подобни нелегални бизнеси.
Някои примери :
- При почти всяко спиране на автомобил знаете какво следва ...
- Не съм чул през последните години при операция в болница да не се дават пари на ръка на лекаря (за неговия туд) ...
- Чували сте и вие как се играе на търгове за спечелването на определена поръчка ...
- Няма да се впускам в подробности за граничните ни пунктове ....
И т.н. и т.н. ...
Разсъжденията ми ме карат да пиша още и още и още, но ще спра до тук за да има какво да пишем и за в бъдеще :) ...
Ако имате лично мнение може да го оставите в коментарите под статията .

петък, 13 ноември 2009 г.

Човекът монолог

Гледали ли сте "Шоуто на Слави" ? Сигурно да.
А забелязали ли сте колко думи могат да кажат гостите в шоуто ? Обикновенно са много малко а водещия обикновенно не пропуска да похвали бенда си поне 20-на пъти и през останалото време възхвалява себе си - шоумена с над 2000 предавания. От време на време го гледах това предаване, но след днешния му коментар, че изпълнителката на определена песен пеела с "четвърт тон" по-ниско направо ме разби :) ... Човекът, който пее "странно" и разбира от музика се изказа :) ...
Айде на коментарите ...

сряда, 11 ноември 2009 г.

Положителните страни на кризата


Положителните страни на световната икономическа криза

На фона на стагнацията на световните пазари кризата в България има и свои положителни страни и те са в полза на обикновенния потребител, но потребител, който е със спестявания.

За отрицателната и страна сме слушали и чели вече достатъчно: увеличението на безработицата, свиването на търговията и много други фактори.

Положителните страни от които може само да спечелите са три:

1. Спадът на цените на имотите - в момента може да закупите имот с около 10-30% по ниска цена от предходната година. Каква по-добра оферта може да се иска при положение, че сте спестявали дълги години за покупка на имот. В момента предлагането е много по-голямо от колкото търсенето на имоти и това е факторът, който доведе до спад на цените им.

2. Спад и при цените на автомобилите - ако до миналата година за автомобила на старо за който сте щели да броите 10 000 лв. то тази година за същия автомобил може би ще ви стигнат и 5-6000 лв. Спадът при цените на автомобилите втора ръка се дължи най-вече заради понижението на цените на новите автомобили, което също е добре ако искате да си купите и чисто нов автомобил.

3. Увеличения лихвен процент за депозити - сега е моментът в който може да вземете добра лихва на спестените си пари. Не вярвам да са ви излишни още 2-3% ...

Ако и вие откриете положителното в кризата може да го споделите в коментарите си.

Можеш да гласуваш за статията ТУК

Парите не са всичко на този свят


Парите не са всичко на този свят

Сигурно сте чували този израз поне десетки пъти през живота си, но чували ли сте някой милиардер да твърди подобно нещо ? Аз поне не съм. Обикновенно това са думи на хора, които също са постигнали нещо в живота си но не са баснословно богати. Те са доволни от постигнатото и чувстват удовлетворение от живота си. Все пак е по-добре да си с пари в джоба отколкото да мизеруваш.

В днешно време целта на голяма част от българите е да живеят нормално, което значи просто да могат да си покриват сметките и да си позволяват елементарни неща за пълноценен живот, но в трудните условия някои едвам свързват двата края. Нервите, притесненията и ниското самочувствие определено е предпоставка за срива на психиката на българина. Дали и за него "Парите не са всичко на този свят" ? на този етап ...

Оставете и вашия коментар

Гласувай за статията ТУК

сряда, 4 ноември 2009 г.

За приятелите в интернет ...

За приятелите в интернет ...

Как стоят нещата с интернет приятелствата? Имате ли приятели в нета ?
Сигурно ДА ако ползвате мрежата от повечко време.

Обикновенно много хора са се запознали с различни хора в някои сайтове, форуми и т.н. и след кратка кореспонденция по между си ги определят като "приятели".
Топлите чувства към определен човек са нещо нормално, но може ли да имате топли чувства към човек който примерно е с "ник" - "гадно копеле" и сте си "поговорили" няколко пъти ? Не сте го виждали, не знаете какво мисли наистина, не може да му имате пълно доверие ... Нещо куца май ...
Също така напоследък много сайтове предлагат опции "добави като приятел" за друг потребител от същия сайт. Това е чудесно, но като добавиш определения юзър като "приятел" той наистина ли става такъв или е просто "познат от нета" ... Ей такива неща ми се въртят из главата ...

Според мен ПРИЯТЕЛ - това е човекът, който ще те разбере, който ще те подкрепи, който ще ти окаже помощ, който ще е до тебе в най-трудните моменти като няма да е от значение това което си направил. Приятел е човекът на който можеш да разчиташ по всяко време и за всичко.

Приятели или познати имаме в интернет ? ... Всеки трезвомислещ може да си отговори сам на този въпрос .