Реклама

вторник, 27 януари 2009 г.

Едно забавно търсене в Гугъл Брейн :)

Едно забавно търсене в Гугъл Брейн :)



Естествено е че такъв сайт не съществува, не го търсете, всичко е просто бъзик :) ...

Гласувай за клипчето ТУК

събота, 24 януари 2009 г.

Красиви снимки от Китай

Красиви снимки от Китай

Докато си ''бродех'' из нета попаднах на страхотни снимки от Китай.
Надявам се да ви харесат.



































Гласувай за статията ТУК

понеделник, 19 януари 2009 г.

За богатите и бедните в България

За богатите и бедните в България

Днес прочетох една статия в Chudesa.net за милионерите и милиардерите в България.
С 10 000 милионера и 5 милиардера ние се нареждаме на четвърто място в Източна Европа след Полша, Чехия и Словакия, но по мултимилонери и милиардери ние сме на първо място.

Това е чудесно, дай боже на всеки ... , но ме накара и да се замисля.

Колко пенсионери живеят с 4-5 лв. на ден (минимална пенсия), като от нея трябва да си плащат и сметките?
Колко инвалиди живеят живот, който не пожелавам на никой(имам предвид финансите с които разполагат)?
На колко хора им предстои животоспасяваща операция, която не е по джоба им?
Колко хора са без работа и оцеляването им зависи от съдбата, когато не са квалифицирани?
Колко тричленни, четиричленни и многодетни семейства се надяват на главата на семейството, който работи за минимална заплата?
И т.н и т.н. ... случаите са страшно много и само тези, които живеят по този начин сигурно ще могат да напишат десетки или може би стотици хиляди романи с трудностите, които съпътстват живота им.

Не мисля, че статията има нужда от заключение.
Много богати и много бедни, какъв ли трябва да е извода?

Гласувай за статията ТУК

вторник, 13 януари 2009 г.

Ощетени ли са българските деца ?

Преди известно време излезе статистика за българските депутати - кой колко пъти е ходил на работа през годината. Имаше някои от тях, които се бяха вясвали в парламента единици пъти, но са си вземали заплатите от четирицифрени суми.

В този ред на мисли ще направя съпоставка между ,,нашите" политици и нашите деца.
Нашите деца са задължени да не отсъстват от училище и при 5 неизвинени отсъствия държавата им спира ,,детските", които са ,,огромната" сума от 25лв.
Доколкото съм осведомен тази тактика за неизвинените отсъствия е възприета заради малцинствата, които не пускали децата си да посещават училище и живеели само от ,,детските надбавки", които им се полагат.

Лошо няма, трябва да има закони, които да стряскат децата а и техните родители за да могат да присъстват редовно на учебните занятия, но някак ми се струва, че за едни хора важат едни закони а за други съвсем други. Правилно ли ви се вижда някой, който е работил 5-6 или 40-50 дена в годината да получи 12 заплати а и коледна премия, а на децата отсъствали само един учебен ден да им спират ,,детските"?

Гласувай за статията ТУК

понеделник, 12 януари 2009 г.

Опасни ли са автомобилите с десен волан ?

Опасни ли са автомобилите с десен волан

Причината за тази статия в блога ми е една прясна случка от днес, която едва не ми коства живота и живота на моето семейство.Днес имах пътуване в което един инцидент ме изправи на нокти.

Карам си съвсем нормално (с 90 км/ч.) по един доста натоварен и тесен междуградски път като в насрещното платно забелязах, че наближават няколко големи камиона каращи един зад друг. При разминаването ми с тях изведнъж изскочи една кола между камионите, която влезе почти изцяло в моето платно. Разминахме се на косъм, но аз нямаше и къде да отида поради мантинелата от двете страни на пътя, единственото нещо, което успях да направя е да набия спирачките, които едва не ни изкараха през предното стъкло. В съзнанието ми след случката се запамети един момент, този в който шофьорът на колата движеща се срещу мен почти беше залегнал на ляво в автомобила си за да погледне за движението срещу него.Изглежда той е искал да изпревари камиона пред него, но автомобилът му с десен волан не му е предоставял никаква видимост зад огромния ТИР, така той е решил да излезе в насрещното платно за да има видимост.

Не бях се замислял преди тази случка за автомобилите с дясна дирекция, но днес ми стана пределно ясно, че те са много опасни по нашите ,,хубави" пътища. Чудя се на хората, които си купуват такива автомобили, това че спестяват почти наполовина от цената на автомобила струва ли един или няколко живота да се отнемат за някаква смешна сума. Животът може да е техния, на тяхното семейство или на някой невинен в случая.

Гласувай за статията ТУК

Честита Нова Година

Честита Нова Година на всички потребители на блога, пожелавам ви много здраве и успехи през новата 2009 година. Вярно че поздрава е с голямо закъснение, но току що изтрезнях :) (бъзикам се) имах много задължения, които трябваше да изпълня през първите дни на новата година и не ми оставаше време за него.
Нека всичките ви мечти тази година станат реалност, нека късметът е най-верният ви другар, щастието да не ви напуска и радостта да е постоянен спътник във всеки ден от новата година.